Industriële keuken

Industriële keuken: een geslaagde combinatie van functionaliteit en design

Ongeacht het model of de stijl van uw keuken, het belangrijkste blijft natuurlijk dat u erin kunt koken. En toch is ook het esthetische aspect heel belangrijk, zeker bij een open keuken. U wilt een industrieel design, maar ook een ruim werkblad en een kookeiland? U houdt van houten meubels, zwart en metaal? Dan is de industriële keukenstijl iets voor u!

Sfeer Factory
Keuken sfeer Factory Matgelakt zwart met kookeiland
50
 • Sfeer Black
  Keuken Sfeer Black Gevernist mat zwart met kookeiland
 • Sfeer Grafisch
  Keuken Sfeer Grafisch Gevernist mat grafietgrijs staal
 • Color Loft Sfeer
  Keuken Color Loft Sfeer Fénix grigio bromo LM
Bekijk onze industriële keukens

Kenmerken van een industriële keuken

Een trendy ”industriële keuken” is tijdloos. Dit model onderscheidt zich onder meer door de combinatie van verschillende materialen voor de meubels en het werkblad, ruwe of gepolijste afwerkingen, bewerkte of natuurlijke materialen en contrasterende kleuren. Het strakke design gaat perfect samen met een decoratie van moderne en antieke voorwerpen.

 • Industriële keuken sfeer black huishoudapparaten

  Ook de keuze van huishoudtoestellen kan keukens een industriële toets geven. Voor de koelkast, dampkap en oven gaat de voorkeur uit naar zwart metaal of rvs, voor het werkblad en kookeiland verkiezen we massief hout en voor de keukenachterwand baksteen of metrotegels, afhankelijk van de prijs en het beschikbare budget.

  Tot slot staan we stil bij de stijl van de verlichting: van hout of zwart metaal, hanglampen of gloeilampen... Volg de nieuwste trends als u wilt thuiswerken in uw keuken!

 • Hoe ontwerp ik een keuken in industriële stijl?

  Industriële keuken sfeer factory Decoratie

  Een functionele keuken is net zo belangrijk als de stijl en het esthetische aspect van de meubels. Voldoet de opstelling van uw keuken aan uw behoeften op het vlak van opbergruimte, circulatieruimte en ergonomie? Dan kunt u focussen op de materialen, afwerkingen en decoratie.

Industriële keuken sfeer comptoir Hout en zwart

Materialen

De combinatie van hout en metaal in de kleuren zwart of antracietgrijs wordt het meest gebruikt voor industriële keukens. Metalen meubels geven uw keuken de stijl van een werkplaats, zeker als u kiest voor een glazen wand met randen van zwart metaal. Geborsteld metaal in roestlook biedt een alternatief voor mat zwart.

En muren van baksteen of zichtbare stenen geven een keuken dan weer een New Yorks loftgevoel met een warme, authentieke uitstraling. Andere materialen voor een industriële designstijl? Een vloer van gewaxt beton voor een ruwe look en ijzer, zink en leer voor de hoge stoelen van het kookeiland. Een werkblad van ruw hout in combinatie met een zwarte spoelbak en zwarte mengkraan maken de inrichting van een industriële keuken compleet. Tot slot zorgen meubels of opbergvakken van gerecycleerd hout voor een industriële toets tegen een betaalbare prijs.

Industriële keuken sfeer comptoir Decoratieve accessoires

Decoratieve accessoires

Nadat we de stijl van de meubels hebben gekozen, richten we ons op de decoratie, een belangrijk element bij het creëren van een industriële keuken. Gaat u graag naar de rommelmarkt? Verwen uzelf dan met originele design of vintage voorwerpen tegen een lage prijs. Voorzie legplanken of open nissen van metaal of hout in uw keuken om uw schatten te tonen. Is uw werkblad groot genoeg? Dan kunt u er ook vazen, glazen of houten snijplanken op zetten. Denk ook aan opbergmanden van zwart metaal, een glazen spiegel, een industriële lamp, een metalen wanddecoratie, handdoekhouders en haken in de kleur zwart of hout... Laat uw fantasie de vrije loop voor een gepersonaliseerde industriële keuken!

Hoe integreer ik mijn industriële keuken in de algemene inrichting van mijn woning?

Houdt u van interieurdecoratie en wilt u uw keuken volledig vernieuwen met zwarte, metalen en houten meubels in industriële stijl? Er zijn een paar voorwaarden voor een soepele overgang naar de andere kamers van uw woning.

Bij een industriële keuken is het ruimtegevoel heel belangrijk. Plafondhoogte, vloeroppervlak, lengte van het werkblad ... Voor een loftstijl kunt u het maar beter groots zien! Hebt u een open keuken? Kan er een opening worden gemaakt om bijvoorbeeld een kookeiland in te richten?

sfeer factory open industriële keuken
open industriële keuken sfeer factory mobalpa

Harmonie is belangrijk om een aangename sfeer te creëren in uw woning. Kleuren en materialen helpen de overgang maken tussen de eetkamer, woonkamer en keuken. Een stijlverandering voor uw keuken is misschien het moment om ook de decoratie van de aangrenzende kamers te vernieuwen tegen een lage prijs. U kunt de witte muren behouden en een houten tv-meubel met metalen poten in mat zwart toevoegen. Of een salontafel van ruw hout op wieltjes, zwarte lampen, een leren zetel... Laat uw fantasie de vrije loop!

Vervang uw keuken in de kleur wit of hout en ga voor zwart en metaal! Volg de trend van de industriële keuken. Het keukenmodel Factory, gecreëerd door Mobalpa, heeft alle ingrediënten voor een moderne, stijlvolle en authentieke designkeuken. Elk meubelstuk wordt geproduceerd in de Franse Alpen en kan op maat worden gemaakt. Vraag advies aan onze keukenexperts!