“Een echte leefruimte, gezellig en praktisch in het dagelijks gebruik”

Keuken Mobalpa Lyon

In hun nieuwe appartement in Lyon hebben onze klanten alles zelf ingericht. Van de keuken tot de woonkamer, en van de badkamer tot de slaapkamer. Hun wens? Een strakke en chique stijl. Een modern en functioneel ontwerp.

Geoptimaliseerde keuken in L-vorm

Open keuken
keuken gootsteen werkplan
iPractis-inrichtingselementen boven de keukenachterwand voor het opleggen van accessoires

Het koppel had twee belangrijke eisen voor de open keuken naar de woonkamer: het moest mogelijk zijn om te aperitieven met vrienden en samen te koken. Ze wilden een mooie, eigentijdse keuken in de kleuren hout en wit. Een functionele ruimte, met maximale opbergruimte.

Scandinavische uitstraling, een en al elegantie

Door de L-vormige indeling beschikt de keuken over een klein hoekelement waarin de wijnkast is geïntegreerd. Deze overgang naar de woonkamer kan ook dienstdoen als bank om gasten te ontvangen. Omwille van de continuïteit is gekozen voor een tv-meubel van hetzelfde model, in de kleur kasjmier.

Decoratietip: zachte kleuren zorgen voor een perfecte harmonie

De ontwerper aan het woord

Clément, Mobalpa

Bij de inrichting van dit appartement zijn we van nul begonnen, waarbij we voorrang hebben gegeven aan de homogeniteit en continuïteit tussen de verschillende ruimtes. In de hal zorgt een meubelstuk over de volledige hoogte voor opbergruimte. De decoratieve nis wordt knap uitgelicht door spots. De bekleding in de kleur notelaar komt terug in de badkamer met zwarte accenten.

De kleuren wit en hout van de slaapkamer – met gewelfde kledingkast – verwijzen naar de kleuren van de keuken. De muur in de kleur roze-terracotta geeft het geheel een elegante, heldere uitstraling met een verfijnde toets.

Vind je dit een mooi ontwerp?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Onze modellen

  • Sfeer PUUR NatuurKeuken Sfeer Natuur Hoogglans wit lineare Anordnung mit kookeiland
  • WINTERTUIN SFEERKeuken Wintertuin Sfeer Forestgebeitst eikenhout
  • NATUURLIJKE REFUGE SFEERKeuken Natuurlijke Refuge Sfeer Gestructureerd gevlamd bruin larikshout LM
  • Sfeer GroeneKeuken Sfeer Groene aménagée en U Synchroon naturel eikenhout LM

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Project op maat

Een keuken in wit en hout

We nemen u mee naar het moderne interieur van het appartement van één van onze klanten in een Franse stad. De volledige ruimte onderging een metamorfose en kreeg een trendy design met een smaakvolle inrichting. Want aan ideeën geen gebrek: het koppel wilde vrienden kunnen ontvangen in een gezellige keuken die open is naar de leefruimte, zonder kookeiland. Op basis van keukens die ze hadden gezien in interieurmagazines ging hun voorkeur uit naar de kleuren hout en wit. Elke ruimte moest een eigen identiteit krijgen, maar samen toch een harmonieus geheel vormen. Met andere woorden: een keuken waar men zich goed voelt en tot rust komt na een drukke werkdag en waar men samen kan koken.

 

Een functionele en gebruiksvriendelijke keuken

Alles in kleine keukens moet worden geoptimaliseerd. Daarom werd besloten geen kookeiland te installeren, maar de ruimte te gebruiken voor een houtkleurige eettafel. Een L-vormige keuken biedt tal van voordelen in een dergelijke ruimte, onder meer om het werkoppervlak te vergroten. In een hoekelement kan zelfs een wijnkast worden geïntegreerd die daarnaast dienstdoet als bank voor decoratieve voorwerpen. Of plaats biedt om te zitten als er onverwacht meer gasten zijn. Op deze manier kan ook het werkblad met de kookplaat en de oven worden verlengd. Zowel het werkblad als de keukenachterwand met wit marmereffect zijn niet alleen elegant, maar ook makkelijk te reinigen. Boven de keukenachterwand is gedacht aan een rek voor het ophangen van accessoires om ruimte vrij te maken op het werkblad. Zeer praktisch tijdens het koken, vooral in een keuken zonder kookeiland.

 

Combineer wit met hout op de keukenmeubels

De bovenkasten van hout bieden veel opbergruimte. De grepen in de kleur messing geven de fronten van hout een elegante uitstraling. Het wit van de keukenachterwand vloeit over in het hout van een tweede keukenachterwand, die past bij de meubels. Voor de onderkasten én de bekleding van de koelkast is gekozen voor mat wit. Deze tweekleurige stijl wordt herhaald in de aangrenzende ruimte, in de tv-hoek van de woonkamer. De fronten van de keuken hebben dezelfde warme uitstraling als de houten parketvloer.

Binnen in het appartement is de ruimte geoptimaliseerd met opbergmeubels. Er is ook oog voor design, met een verlichte decoratieve nis boven de laden.

 

Slaapgedeelte en badkamer met modern design

Een eiland van hout vormt een compacte ruimte rond het wasbekken en de spiegel van de badkamer. De vloer met grote tegels doet de ruimte groter lijken. Deze badkamer in de kleuren notelaar en zwart is trendy chic.

Ook in de slaapkamer is de ruimte opnieuw ingericht en gedecoreerd. De parketvloer, de binnenkant van de boog en de legplanken van de nachtkastjes zijn allemaal in licht hout. Aan weerszijden en boven het bed bevinden zich garderobekasten en opbergmeubels met fronten in de kleur mat wit, mooi in harmonie met de keuken en de woonkamer. In deze slaapruimte hangt een warme sfeer. De muren in de kleur roze-terracotta zijn een van de trends van het moment voor een rustgevend interieur.