“Een functionele boerderij in industriële stijl”

mobalpa jobourg

Hoe kan deze keuken in hun gîte in Cap de la Hague worden ingericht? Charlotte en Julien wilden een kookeiland met een hoge tafel voor de gezelligheid. Maar ook een moderne uitstraling, zonder de ziel van dit gebouw in Normandische stijl te verliezen.

Combinatie van zwart, hout en wit

mobalpa jobourg

Deze keuken is ontworpen als gezinskeuken. De nadruk lag dus op circulatieruimte en opbergruimteHet koppel was op zoek naar hoogwaardige materialen die bovendien onderhoudsvriendelijk waren.

Charlotte en Julien wilden ook een keuken in zwart en hout. Voor de werkbladen en keukenachterwand werd gekozen voor laminaat van naturel eikenhout.

Decoratietip: bekleding van baksteen om de oude stenen schouw beter te doen uitkomen

Opbergruimte staat centraal

De renovatie is smaakvol uitgevoerd. Tot en met de afwerking in de keuken: stenen spoelbak uitgelijnd met het werblad, net als de kookplaat. En niet te vergeten: een geïntegreerd pop-up stekkerblok in het kookeiland.

De ontwerper aan het woord

Lilian, Mobalpa

Deze XXL-keuken vroeg om een specifieke inrichting. Er was nood aan veel opbergruimte om alles op te bergen. Maar ook een kookeiland voor het kookgedeelte. De hoge tafel van hout is 8 cm dik. Dit onderstreept de ongelijkmatige inrichting van de ruimte.

Een zithoek biedt voldoende plaats voor het hele gezin, in een sfeer die tegelijk design en warm is.

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Onze modellen

  • Sfeer PUUR NatuurKeuken Sfeer Natuur Hoogglans wit lineare Anordnung mit kookeiland
  • Sfeer SereneSfeer Serene L-vormig LM
  • NATUURLIJKE REFUGE SFEERKeuken Natuurlijke Refuge Sfeer Gestructureerd gevlamd bruin larikshout LM
  • WINTERTUIN SFEERKeuken Wintertuin Sfeer Forestgebeitst eikenhout

Uniek zoals jij

  • Duurzaam gemaakt
  • Project op maat

Een keuken in wit en hout

Charlotte en Julien verwelkomen ons in de keuken van hun huis in Jobourg, een gemeente in het Franse departement Manche. Om preciezer te zijn: in hun witte keuken met zwarte en houten meubels. Zoals in veel oude huizen heeft de keuken een centrale plaats in deze volledig gerenoveerde Normandische boerderij. Het hele interieur, van de inrichting tot de decoratie, werd opnieuw bedacht en vijf jaar lang gerenoveerd. Van de keuken tot de inrichting van de zolder.

Hun verwachtingen? De kleuren zwart en hout in de witte keuken staan in contrast met het wit van de muren en het plafond. Maar er is ook een kookeiland met een tafel, veel opbergruimte en een voorbereidingszone met een groot houten werkblad in de kleur naturel gebleekt eikenhout. Hetzelfde gebleekte eikenhout vinden we terug op de keukenachterwand.

 

Keuze voor een witte designkeuken in decoratieve stijl

In het verkooppunt was hun oog gevallen op dit keukenmodel met meubels in industriële stijl. Maar het koppel wilde design combineren met een gezellige sfeer. Er werd dus gekozen voor gebleekt eikenhout, afgestemd op de houten tafel van de eetkamer en de houten treden van de trap.

Qua kleur is de ruimte overwegend wit, waardoor alle aandacht naar het hoge plafond van de keuken gaat. De grote ramen zorgen voor een mooie lichtinval, die weerkaatst op de vloer van grijs gewaxt beton. De inbouwspots geven wit licht, dat wordt verzacht door het warme licht van de vintagelampen. Een decoratieve stijl die in elke trendy meubelzaak te vinden is.

 

Een onderhoudsvriendelijke houten keuken waar het aangenaam toeven is

Later zal er een gîte bij de woning komen en de keuken is dus ontworpen om veel gasten te ontvangen – een grote ruimte waar het altijd gezellig is. De keuken moest ook functioneel zijn, met voldoende circulatieruimte. De onderkasten met deuren onder het werkblad, de laden en een grote, greeploze uittrekkolomkast passen allemaal in het designconcept en de strak witte decoratie. Een moderne keuken geeft een oude woning nog meer cachet. Zoals de bakstenen muur rond de werkplek – daar waar ooit een oude stenen schouw stond en nu het centrale punt in de keuken is geworden. Aan weerszijden van de keuken bevinden zich de oven, microgolfoven en Amerikaanse koelkast. Onmisbaar in een huis voor zoveel gasten. Er is bewust niet gekozen voor witte huishoudtoestellen, maar voor hoogglans zwart. Boven het kookgedeelte van het keukeneiland zit een ingebouwde dampkap van rvs in de kleur wit. Dit huishoudtoestel is makkelijk verkrijgbaar in de winkel.

 

Een interieurontwerp voor een praktische keuken met veel opbergruimte

In deze ruimte is aan de kant van de spoelbak naast het werkblad een zithoek geïnstalleerd met een zitje van hout en opbergruimte. Dit onderstreept het idee van een grote moderne keuken met een ongelijkmatige inrichting. Ook de meubels, de keukenachterwand en het werkblad hebben een verschillende hoogte en dikte.

Maar in een ideale keuken moet men natuurlijk ook makkelijk kunnen koken, met directe toegang tot keukengerei en potten en pannen. Dankzij de keuze voor houtlaminaat is deze keuken makkelijk schoon te maken. Net zo onderhoudsvriendelijk als het witte marmer van de meest moderne designkeukens.

Wilt u meer kleuren en keukenmodellen ontdekken? Decoratieve ideeën vinden voor uw nieuwe keuken? De adviseurs van Mobalpa verwelkomen u graag in een van onze verkooppunten. Vraag ze om meer informatie!