mobalpa cherbourg mobalpa cherbourg

“Een open keuken om uitgebreid te aperitieven met vrienden”

Op bezoek in een ultramoderne keuken in het hart van een Normandische stad. Dit appartement uit de 18e eeuw is grondig gerenoveerd, van de vloer tot het plafond. De klanten wilden een keuken om gasten te ontvangen rond een groot kookeiland.

Een elegante en luxueuze sfeer

mobalpa cherbourg keuken uitkomend op de woonkamer

Het koppel gaf de ontwerper instructies voor een gebruiksvriendelijke keuken, esthetisch en ruim. Ze wilden een open keuken in hout en zwart, met een kookeiland dat plaats biedt aan minstens acht personen. Want gezellig samenzitten met vrienden is heel belangrijk voor Patricia en Hervé.

Vindt u deze keuken interessant?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Decoratietip: inbouwspots in een bekisting voor gedempte verlichting

Het keramische werkblad van het kookeiland biedt ook plaats aan de kookzone. De kookplaat heeft een geïntegreerde afzuigkap. De hoogwaardige huishoudtoestellen zijn allemaal van zwart rvs. Van de Amerikaanse koelkast met zwarte glazen deuren tot de 90 cm brede oven.

De Mobalpa-ontwerper aan het woord

Lilian, Mobalpa

mobalpa cherbourg keuken
mobalpa cherbourg keuken
mobalpa cherbourg wijnkelder

Deze open keuken moest een chique uitstraling krijgen en perfect worden geïntegreerd in de leefruimte. Door mat zwart te laten samengaan met hout in de kleur notelaar ontstond de gezellige sfeer waarnaar het koppel op zoek was. We hebben de keuken ingericht met zoveel mogelijk opbergmogelijkheden. Tussen de wijnkast en de koelkast is er zelfs plaats voor een discrete deur naar een slaapkamer met dezelfde bekleding van fineerhout in de kleur notelaar en dus perfect geïntegreerd in de keuken.

Al onze keukenmodellen

 • NATUURLIJKE REFUGE SFEER
  Keuken Natuurlijke Refuge Sfeer Gestructureerd gevlamd bruin larikshout LM
 • Sfeer Serene
  Sfeer Serene L-vormig LM
 • Sfeer Esthetiek
  Keukens Sfeer Esthetiek Hoogglansgelakt basalt mit kookeiland LM
 • Sfeer Retro
  Keuken Sfeer Retro Mat zwart L-förmig angeordnet LM

Uniek zoals jij

 • Duurzaam gemaakt
 • Opgeleide ontwerpers
 • In het hart van de Alpen
 • Project op maat

Een moderne houten keuken

Patricia en Hervé wonen in een stijlvol appartement op het marktplein van een Normandische stad. Ze wilden graag een elegant designdecor in hun grondig gerenoveerde, moderne houten keuken. Ze kozen zwart en hout voor de meubelfronten om aan te sluiten op het naturel eikenhout van de parketvloer in hun eetkamer en omdat ze iets anders wilden dan de witte fronten van hun keuken in Parijs. Niets beter voor een warme sfeer met een moderne twist dan een natuurlijke houtkleur, een grote favoriet van beiden. Een houten afwerking is inderdaad een goed idee voor een gezellige decoratie in de keuken.

Voor de inrichting droomde het koppel van een keuken in een eigentijdse, moderne stijl, open naar de leefruimte met designmeubels en kleurrijke decoratie. Een keuken met een kookeiland en een groot keramisch werkblad, waar ze hun vele vrienden ontvangen na een lange werkweek. Een klassieke gesloten keuken van massief hout vonden ze niet passen bij hun levensstijl. In hun ogen draait alles immers om gezellig samenzijn.

 

Een decoratieve keuken in zwart en donker eikenhout

Als contrast met het wit van het plafond en het grijs van de vloer en het werkblad stelde de ontwerper een keuken voor waar zwart en donker eikenhout harmonieus samengaan. Deze kleurencombinatie geeft keukens een design uitstraling, die tegelijk natuurlijk en geraffineerd oogt. De meubelfronten in deze keuken hebben geen zichtbare grepen. De spots zijn bovenaan de bovenkasten in een zwarte strip geplaatst voor een trendy decoratief effect.

De werkbladen van het kookeiland en de voorbereidings- en spoelzone in de keuken van Patricia en Hervé zijn van keramiek. De wijnglazen komen tot hun recht in vitrinekasten met geïntegreerde spots, wat deze woning voor levensgenieters een heel elegante sfeer geeft. Rechts in de keuken hangen discrete legplanken tegen een kleine witte muur – wit op een witte achtergrond – en een flatscreen om tijdens het koken naar het nieuws te kijken.

 

Veel opbergruimte voor functionele keukens

Omdat Patrice en Hervé in hun woning niet veel opbergruimte hadden, werd een hele wand van de keuken ingericht met kolomkasten met diepe schuifladen. Achter deze fronten in donker eikenhoutdecor bevindt zich ook een discrete deur naar een slaapkamer. Deze moderne keuken met warme kleuren kreeg een ontwerp dat de ruimte maximaal benut.

 

Alle design huishoudtoestellen binnen handbereik

De oven, de microgolf, het koffiezetapparaat of de Amerikaanse koelkast – deze keuken is volledig uitgerust met ultramoderne designapparatuur. Patricia en Hervé stelden hoge eisen aan hun keuken en waren bereid dieper in de beurs te tasten voor hoogwaardige keukenapparatuur (ter waarde van enkele duizenden euro's). Zelfs de afzuigkap is ingebouwd in de kookplaat van het kookeiland. Er is ook een wijnkast voorzien in de muur waar de koelkast staat.

 

Moderne groene decoratie

Keukens die twee kleuren combineren, zoals naturel massief eikenhout en zwart, zijn de nieuwste trend. Het eikenhoutdecor accentueren met planten is bovendien het nec plus ultra voor deze keukens. Het groen versterkt de natuurlijke uitstraling van deze elegante keukens. Planten zorgen voor rust én zijn goedkoop (slechts een paar euro). In de keuken van Patricia en Hervé worden planten ingezet als moderne decoratie.