Portret Trouville - keuken open naar de woonkamer

« Liefde op het eerste gezicht voor deze keuken in terracotta »

Een klantenkoppel heeft ons verwelkomd in hun architectenwoning. Hun verwachtingen voor deze open keuken naar de leefruimte? Creativiteit moest een belangrijke rol spelen. En ook kleur én soberheid omvatten.

Een eigentijdse keuken met art-deco-uitstraling

Originele keuken, in de Neo Art Deco wereld
"Originele keuken, in de Neo Art Deco wereld"
een lange lineaire opstelling

Dit prachtige huis met zijn duizelingwekkend hoge plafonds móést wel een keuken met karakter krijgen. En even kleurrijk als zijn eigenaars. Ze waren op zoek naar de sfeer van de ‘Imagine’-keuken uit de Mobalpa-catalogus – dezelfde meubels in terracotta en saliegroen én de betegeling van terrazzo.

Decoratietip: een lange lineaire opstelling – grafisch en uitgepuurd – geeft de ruimte een chique uitstraling.

Een U-vormige keuken op maat

Het kookeiland met zwarte spoelbak
Het kookeiland met zwarte spoelbak bestaat uit greeploze ondiepe bovenkasten.
uit greeploze ondiepe bovenkasten

De bijzonderheden van deze keuken? De lange, smalle werkbladen van laminaat in metaalkleur. In de kookruimte vinden we het saliegroen van de kolomkasten terug in de groene keukenachterwand met zelligewerk.

Alle huishoudtoestellen zijn weggewerkt in een nis. Alleen de spoelbak is zichtbaar.

De ontwerper aan het woord

De ontwerper aan het woord
De vele opbergruimtes zijn greeploos, afgezien van de profielen van messing tussen de kolomkasten.
zonder handgrepen

Het ontwerp was een hele uitdaging, op verschillende vlakken. We moesten een manier vinden om het diepe, witte muurtje aan de rechterkant harmonieus aan te kleden, alsof het integraal deel uitmaakt van de keuken. Daarachter bevindt zich de afvoeraansluiting en de in de bovenkast geïntegreerde Touch’Inbox-dampkap. De vele opbergruimtes zijn greeploos, afgezien van de profielen van messing tussen de kolomkasten. Vouw-draaideuren onttrekken kleine toestellen aan het zicht en maken het openen in de hoek van de nis makkelijker.

Hou je van deze sfeer?

Kom naar de winkel

Ideaal voor het bekijken en aanraken van materialen, kleuren en inplantingen!

Onze modellen

 • Sfeer Imagine
  Keuken Sfeer Imagine Mat terracotta
 • Color Loft Sfeer
  Keuken Color Loft Sfeer Fénix grigio bromo LM
 • STUDIO TECHNO SFEER
  Keuken Studio techno sfeer Metallic geborsteld LM
 • Sfeer Rivieroever
  Keuken Sfeer Rivieroever Hoogglansgelakt saliegroen U-förmige Anordnung
 • Sfeer Signature
  Keuken Sfeer Signature Mat nachtblauw lineare anordnung mit kookeiland LM
 • Sfeer Iconisch
  Keuken Sfeer Iconisch Zwartgebeitst eikenhout lineare anordnung mit kookeiland LM

Voor de keukeninrichting van hun tweede huis hebben de klanten niet lang geaarzeld over het model. De terracotta-kleurige keuken uit de Mobalpa-catalogus sprak hen op het eerste gezicht aan. De sfeer die zij "Imagine" noemden, konden zij zich voorstellen in het huis van hun architect met zijn zeer eigentijdse inrichting. Altijd op zoek naar trends, houdt het zeer creatieve echtpaar vooral van kunst en schilderen. Dus wilden ze allebei kleur in hun interieur. En deze terracotta en saliegroene Kiffa keuken past bijzonder goed in deze grote woonkamer, die uitkomt op de eetkamer en de zitkamer.

 

Kleur en Art Deco stijl

De keuken van het stel heeft een erg hoog plafond. De witte verf op elke muur accentueert deze indruk van hoogte, dus was het belangrijk een gekleurde keuken te kiezen om de kamer gezelliger en warmer te maken. Het idee om een terracotta kleur te kiezen was dus bijzonder verstandig.

Kleur is ook te vinden op de vloer. Met deze grote terrazzo-stijl tegel, en zijn splinters, als verfvlekken in meerdere kleuren.

Art deco stijl in de keuken is een van de huidige trends die niet aan de aandacht van onze kunst- en verfliefhebbers is ontsnapt.

 

Op maat gemaakte en overzichtelijke decoratie

Binnen in deze grote woonkamer is de inrichting elegant en atypisch. De keuken, die perfect is geïntegreerd in de decoratie van de eetkamer en de woonkamer, is alleen zichtbaar door de gootsteen en zijn zwarte mengkraan. De grote greeploze legplanken bieden een groot aantal opbergmogelijkheden. Afgemaakt door de salie groene hoge kasten.

De decoratie van de eetkamer en de woonkamer is minimalistisch. Een zeer persoonlijke decoratie naar het beeld van het bruidspaar. Net als de op maat gemaakte kleedkamer in bourgondisch eiken en blauwe Fenix. Hun kleine vleugje waanzin? Een neporgel in PVC in alle kleuren, en op de muur, geen verf maar behang gesigneerd Pierre Cardin.

In tegenstelling tot de gangbare praktijk om de kleedkamer in de slaapkamer te plaatsen, bevindt deze zich in de inkomhal. Met zijn prachtige afmetingen van 2,90 m lang en 2,50 m hoog, is het gemakkelijk te begrijpen waarom hij niet in de ouderslaapkamer werd geïnstalleerd. Het bevat een kleerkast en een schoenenrek, met een afgesloten gedeelte in het midden, zodat het huis in alle rust kan worden verhuurd.

 

Terracotta, de warme aardekleur voor uw interieurdecoratie

Oorspronkelijk betekent terracotta terracotta. Terracotta is beroemd in Italië, en vooral in Toscane, waar prachtig aardewerk wordt gemaakt dat wereldfaam geniet. De terracottakleur schommelt tussen oranje, oker en roze.

Deze kleur, die ook als pigment in verf wordt gebruikt, herinnert aan de zon en de warmte van deze tijdloos charmante Italiaanse streek. Deze terracotta keuken is een van de populairste interieurtrends en is erg in trek bij kleurliefhebbers die op zoek zijn naar een origineel idee voor hun huis.

Deze kleur kan in elke kamer van het huis worden gebruikt: de woonkamer, de eetkamer, maar ook de badkamer en waarom niet in de slaapkamer. Het zal perfect tot zijn recht komen op meubels naast een muur bedekt met witte verf. Terracotta verf op een slaapkamermuur kan ook karakter en authenticiteit geven aan de slaapruimte.

Decoratieve voorwerpen in terracotta vinden ook hun weg naar de woning. Kussens, tapijten, plantenbakken... elk idee is welkom om een cocooning touch te brengen in de woonkamer of in de slaapkamer.